Dataekspeditioner

Informatik og sundhed
INFORMATIK
Brug informatikfaget i en sundhedscase. Undervisningsforløbet med udgangspunkt i virkelige problemstillinger og dækker programmering, interaktionsdesign og modellering.

Slagtilfælde og genoptræning
BIOLOGI/BIOTEKNOLOGI
Brug digitale værktøjer til at arbejde med kernestofområdet nervefysiologi på en ny måde. Med M5 Stick C får eleverne egenhændigt indsigt i emnet og mulighed for at deltage aktivt.

Sociale medier og virkelighedsopfattelser
DANSK
Hvordan kan vi tale om en fælles virkelighed på sociale medier, og hvordan opfatter vi den? I dette forløb lærer eleverne, hvilken betydning den digitaliserede verden har for vores selvforståelse, og hvilken magt den har på grund af algoritmer og big data.
Machine Learning og Bioinformatik
INFORMATIK
Kan vi bestemme forbryderens udseende ud fra et DNA-spor? Lad dine elever lave en Machine Learning model til forudsigelse af øjenfarve og lære, hvordan AI kan forudse, hvem vi er ud fra Big Data.
Information i DNA
BIOTEKNOLOGI
Kan vi bestemme forbryderens udseende ud fra et DNA-spor? Lad dine eleverne lave en Machine Learning model til forudsigelse af øjenfarve og lære, hvordan AI kan forudse, hvem vi er ud fra Big Data.
Hvem har magten over vores data?
SAMFUNDSFAG
Med udgangspunkt i hverdagens dataudveksling skal eleverne afdække hvad, hvordan og hvorfor vi deler vores data med hinanden samt hvilke komplikationer, der følger med.

Spil med bolde og tilfældigheder
INFORMATIK
I dette undervisningsforløb skal eleverne designe et spil i Scratch baseret på tilfældigheder og noget, der bevæger sig ligesom i den virkelige verden.

Liv og levned i Danmark 1801-1901
HISTORIE
Hvad kan vi med data fra folketællinger, kirkebøger mv. blive klogere på om livet i Danmark i 1800-tallet? I dette undervisningsforløb skal eleverne arbejde med data og undersøge, hvordan de sociale forhold var i Danmark i 1800-tallet og se, hvordan store forandringsprocesser ændrer livet for mennesker overalt i landet i løbet af århundredet.

Kunst og kunstig intelligens
INFORMATIK
Hvordan kan vi skabe billedkunst og grafik med computeren og kunstig intelligens? I dette undervisningsforløb lærer eleverne, hvad digitale billeder er, og hvordan man kan skabe billeder og grafik.

INFORMATIK
INFORMATIK
Hvordan kan data bruges som værktøj til at finde ud af, hvordan livet i Danmark så ud i 1800-tallet? Med et værktøj udviklet i samarbejde med Link-lives projektet kan eleverne undersøge de sociale forhold i Danmark i 1800-tallet og de forandringsprocesser, der ændrer livet for danskerne ud fra data fra bl.la. folketællinger og kirkebøger.

Data og privatliv
INFORMATIK
Kan din adfærd på nettet og de data, din mobiltelefon opsamler om dig og din færden, bruges til at at skabe viden om dig? I dette forløb lærer eleverne, hvordan machine learning kan bruges til at strukturere og tolke informationerne.
Studieretningsprojekter

Agent-baseret modellering af en epidemi
Smittespredning kan beskrives med matematiske modeller. Her kan eleven, der skriver SRP i bioteknologi, biologi, matematik eller informatik prøve kræfter med at programmere egne agentbaserede modelleringer af smittedspredning.