Om Dataekspeditioner

Dataekspeditioner er et udviklingsprojekt målrettet danske ungdomsuddannelser. Projektet har til mål at styrke informatikfaget i de danske gymnasier ved at aktivt støtte informatikfagmiljøet og udvikle nye læringsforløb inspireret af Københavns Universitets forskning i krydsfelter mellem datalogi og andre fagområder.

Vores undervisningsforløb kalder vi Dataekspeditioner, fordi de udspringer af arbejdet med data og dataprocesser, og så fordi ekspedition signalerer nysgerrighed, udforskning og samarbejde – det er nogle af grundværdierne bag vores forløb. Forløbene afprøves løbende i gymnasieklasser. Ligesom vi vil invitere et stort antal gymnasieelever forbi universitetet, hvor de vil blive inspireret af og introduceret til forløbene.

Projektet huses af Datalogisk Institut på Københavns Universitet og er finansieret af Novo Nordisk Fonden.

Hvorfor Dataekspeditioner?

Baggrund for projektet

Data fylder mere og mere i vores alle sammens hverdag  både i privat- og arbejdsliv. Alle fag ændrer sig i disse år, fordi datalogiske metoder tages i brug i stort set alle fag.
I sprogfagene er det blandt andet via natural language processing, og i de naturvidenskabelige fag er det eksempelvis simulering og dataanalyse i stor skala.

Dataekspeditioner er Københavns Universitets støtte til at udvikle nye undervisningsforløb, der er inspireret af den nyeste forskning på Københavns Universitet om fx brug af Internet-of-Things i bioteknologi.

 

Kontakt

Portræt af Anja Kruse

Projektleder

Anja Kruse Partsch

anpa@di.ku.dk

Prøv et undervisningsforløb

Dyk ned i vores forskellige undervisningsforløb til informatikfaget og

få inspiration til, hvordan dine elever nysgerrigt kan lære nyt stof og samtidig udvikle forståelse for at arbejde med data.

Find undervisningsforløbene